CONFERENCIA D'ANTÒNIA SOLER A S'AGRÍCOLA


EL TEATRE GREC, UNA EXPERÌENCIA RELIGIOSA.
El divendres 8 de febrer, a les 20 h. la sala de l’Associació Cultural s’Agrícola acull la conferencia “El teatre grec, una experiència religiosa”. El tema suscita cert interès, ja que Manacor és una ciutat molt amant del teatre i sempre ve de gust saber els orígens del gènere dramàtic.
Amb aquest títol ens endinsarem en els orígens del teatre grec: com va néixer, quines eren les modes del moment, com es preparaven les obres, tant des del punt de vista tècnic (les tramoies, els vestuaris, les grues, etc) com artístic (la feina del poeta compositor, el paper dels actors, la música del cor, etc). Caldrà veure també el paper de la religió dins el teatre dels grecs antics, cosa totalment desconeguda pels espectadors actuals.
Un altre centre d’interès són els grans temes del teatre clàssic: què agradava als espectadors de fa dos mil cinc-cents anys ( que es diu aviat!) i quines expectatives tenien posades en el desenvolupament de la trama. La qüestió d’originalitat del tema era també ben diferent de la d’avui dia.

Totes aquestes qüestions i moltes més seran les que ens explicarà la professora Antònia Soler i Nicolau, una manacorina doctorada en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es dedica a la docència (imparteix llengües clàssiques a l’IES Manacor i llengües i literatura clàssiques a la UNED) i la compagina amb la investigació. Els camps en què ha treballat i publicat són la mitologia-mitografia gregues i també l’epigrafia greco-llatina. Ha impartit nombrosos seminaris i conferències arreu d’Europa, tant per a públic especialitzat com de divulgació sobre aquests temes. Actualment és membre investigador del projecte “El sarcófago romano en la Península Ibérica. Arqueología, Arqueometría y conservación/restauración” dirigit per la Dra. Monserrat Claveria Nadal, de la UAB, la qual cosa l’obliga a estudiar a fons l’epigrafia dels sarcòfags romans.