INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ HOMENATGE "BRUNET DAMUNT PAPER"


Inauguració de l’exposició homenatge “Brunet damunt paper”

Dissabte 26 la sala d’exposicions de s’Agrícola va resultar petita per acollir totes les persones que varen voler ser presents a la inauguració de l’exposició de Miquel Brunet que vol ser un homenatge a aquest insigne artista, en aquest any en què es compleix el centenari del seu naixement.
Entre altres persones, varen assistir la batlessa de Manacor, juntament en una nombrosa representació del consistori, que varen voler retre homenatge al fill il·lustre manacorí. A més de la família del pintor, directius i socis de s’Agrícola, també hi havia representants del món de l’art, com Juan Carles Gomis que va dirigir l’exposició, pintors i escultors com Caldés, Mesquida i Morales. Destacar la presència de dos dels antics membres del Grup Dimecres al qual va pertànyer Brunet, com son Rafel Amengual i Llorenç Ginard.
Els assistents a l’acte varen poder gaudir de una magnífica exposició on la pintura del magistral Brunet es plasma a uns materials humils com som el paper i el cartró, tot era susceptible de ser dibuixat o pintat. Brunet esdevé una peça essencial en el procés de consolidació de la modernitat artística a les Balears en general i a Mallorca en particular. Partint sempre de la sòlida estructura que li aportava el seu excepcional i innat domini del dibuix, Miquel Brunet se enfrontar a temes tradicionalment pictòrics dom el paisatge, la natura morta o les composicions amb figures, però sempre des d’una òptica personal, que farà inconfusible cada una de les seves creacions.
A l’exposició que presentaren Pere Antoni Pascual i Toni Ferrer va fer un petit parlament la Batlessa qui va afirmar que també des de l’Ajuntament programen actes d’homenatge dins l’any Brunet. Per tancar l’acte el president de s’Agrícola Llorenç Femenies va recordar que Miquel Brunet va ser guardonat amb l’A d’or de l’entitat i va convidar als presents a un petit refrigeri per celebrar l’èxit de l’exposició que es podrà visitar fins el 6 de febrer.